top of page
Search

БЮЛЕТИН Юни 2019

Добре дошли във бюлетина на MG Accounting. Тъй като ценим нашите клиенти изключително високо, желаем да ви дадем допълнителна полза като ви изпращаме редовно текуща информация относно важните промени в данъчните закони в UK.


Данъчни ставкиВъвеждане на Електронна Данъчна Система “Making Tax Digital” (MTD)

Общ преглед

Компаниите, регистрирани по ДДС, с облагаем оборот над прага за ДДС (понастоящем £85 000), вече са длъжни да използват системата Making Tax Digital (MTD), за да съхраняват счетоводните данни в цифров вид и да използват софтуер, за да подават декларациите си за ДДС  периоди, започващи от 1 Април 2019 г.насетне (т.е. декларациите по ДДС за периоди, приключващи на 30 Юни 2019 г. или по-късно).

MTD не засяга бизнеси с оборот по-малко от £ 85,000.

Скоро ще изпратим повече информация на фирмите, които ги засяга новият законGovernment Gateway Account

За да ви помогнем, създадохме Government Gateway Account за всеки наш клиент, така че да можете да влезете и да проверите състоянието на вашата сметка в HMRC. Ето линк с инструкции, които сме подготвили, за да ви помогнем да влезете. CIS Клиентите могат да видят голям „Credit “ в своята HMRC сметка. Моля, да го игнорирате, тъй като това е месечният CIS данък, който се трупа и може да бъде върнат само след края на данъчната година. Ако фирмата ви няма подизпълнители (subcontractors), то тогава пълният годишен CIS данък ще бъде въведен в края на данъчната година, а не всеки месец.

Ако не сте получили имейл от нас с вашия Government Gateway Account, моля изпратете имейл на donka@mg-accounting.com и тя ще се свърже с вас.38 views0 comments

Comments


bottom of page